vineri, 30 ianuarie 2009

Vinuri Recas in Bucuresti - Premiervin

Magazinele Premiervin prezinta spre vanzare vinuri vrac si imbuteliate cat si bauturi alcoolice din productie autohtona dar si din import. Principalul furnizor al acestor produse sunt Cramele Recas, unul dintre cei mai mari producatori, exportatori dar si importatori de vinuri din tara.

In prezent Premiervin dispune de trei magazine situate in zonele :


- Magazin Premiervin Tineretului - Strada Lanariei, nr. 93-95, telefon 0213358008

- Magazin Premiervin Piata Matache - Strada Popa Tatu, nr.90-92, telefon 0213158080

- Magazin Premiervin Titan - Strada Campineanca, nr.1, bloc P103, telefon 0213454452

Magazinele Premiervin reprezinta o alternativa la comertul modern (cash&carry, hipermarket, supermarket ) in care, de obicei, datorita constrangerilor realizate de acesti distribuitori dar si din considerente economice care tin si de producator nu gasiti toata gama de produse ale Cramelor Recas.

O sa incerc sa fac o descriere pe scurt ale vinurilor pe care le puteti gasi in magazinele Premiervin.


Vinuri vrac

- Vin de masa Alb, Sec(pret 7 lei/ litru) - tipic soiului Riesling Italian, cu o aroma discreta de iasomie si o culoare ce tradeaza un vin tanar. Gustul echilibrat, cu accente usor citrice, il recomanda a fi servit in compania unor mancaruri usoare, fara sosuri, din carne de pasare, peste. - Vin de masa Alb, Sec, V.I.P. (pret 9lei/litru)- imbina caracteristicile Rieslingului, dar in acelasi timp aminteste de Pinot Gris, cu o aciditate buna, un final amplu, acest vin poate surprinde orice cunoscator. Gustul complex, cu multe valente, poate fi insotit de fripturi, peste.
- Vin de masa Alb, Demisec (pret 7 lei/litru)- un vin cu aroma florala, tipic soiului Feteasac Regala, soi care are la Recas rezultate inegalabile. Un vin sprintar, "de cursa lunga", ideal pentru petreceri, va multumii pe toata lumea si va insoti voia buna, alaturi de salate, peste de apa dulce, gratar, fructe de mare.
- Vin de masa Alb, Dulce(pret 7 lei/litru) - aroma tipica de Muscat, un vin de desert, mieros, bine echilibrat, onctuos, dulce si in acelasi timp delicat, cu un final ferm. Poate fi asociat cu deserturi, dar in acelasi timp poate fi servit ca aperitiv, cu exceptia aperitivelor sarate.
- Vin de masa Rose, Demidulce(pret 7 lei/litru) - aroma discreta de petale de trandafir si delicatetea soiului Traminer sunt foarte bine exprimate si completeaza cu gust desavarsit. Poate fi asociat cu antreuri si aperitive, branzeturi proaspete.
- Vin de masa Rosu, Sec(pret 7 lei/litru) - cu o culoare rubinie densa si aroma de Cabernet, acest vin are o curgere placuta, nuanta aspra a soiului este imbinata fericit de gustul de fructe negre de padure. se recomanda sa fie insotit de fripturi mai grase, paste cu carne, pizza dar si bucate traditionale romanesti.
- Vin de masa Rosu, Sec, V.I.P.(pret 9 lei/litru) - un Cabernet Sauvignon extraordinar, pretabil pentru invechire, cu o aroma complexa si o concentratie alcoolica mai ridicata, plin de virilitate, cu un final lung si foarte bine definit, poate fi asociat unor mese bogate, cu mancaruri grele si chiar cu vanat.
- Vin de masa Rosu, Dulce(pret 7 lei/ litru) - un soi specific Banatului, acest Burgund surprinde prin inedita imbinare intre arome de prune uscate si gustul dulce si fin. Se asociaza perfect cu mancaruri sasesti, dulci - acrisoare.


Vinuri imbuteliate autohtone

- Gama Schwaben Wine ( pret 9.5 lei/sticla)-aceasta gama de vinuri este un tribut adus populatiei de etnie germana care a locuit in aceasta zona a tarii timp de 4 secole, prezenta lor aici a schimbat foarte mult felul de a trai al oamenilor din Banat. Aceste vinuri au un raport pret-calitate foarte avantajos, vinuri proaspete, prezentate intr-un mod elegant si simplu. In aceasta gam puteti gasi vinurile : Riesling Italian ( Alb Sec), Alb Demisec (Feteasca Regala), Alb Demidulce(Muscat/Feteasca Regala), Merlot/Burgund (Rosu Demisec), Cabernet/ Merlot (Rosu Sec), Burgund Rose (Rose Demidulce), Rosu Dulce (Merlot/Pinot Noir)

- Gama Castle Rock (pret 13 lei/sticla)- este cea mai veche eticheta a Cramelor Recas atat pentru export cat si pentru piata interna. Imaginea traditionala si eleganta face din acest brand un produs cu vanzari constante tot timpul anului. Au un raport pret-calitate avantajos, vinuri vinificate in stil traditional european. In aceasta gama sunt incluse vinurile : Riesling Italian/Pinot Grigio (alb sec), Feteasca Regala (alb demisec), Chardonnay/Feteasca Regala (alb demidulce), Cabernet Sauvignon (rosu sec), Merlot (rosu demisec), Merlot/Pinot Noir (rosu demidulce).

- Gama " Te iubesc mult" (T.I.M.) (pret 9.5 lei/ sticla)- aceasta gama a fost la inceput exportata in Japonia. Succesul pe care l-a inregistrat la vanzare in magazinele noastre din Romania ne-a indemnat sa vindem eticheta si in piata interna unde are evolutii spectaculoase in perioada Valentine's Day - 8 martie. Au un raport pret-calitate avantajos, sunt vinuri din soiul Burgund , sunt vinuri demidulci, fine. In aceasta gama sunt cuprinse doua sortimente : Te iubesc mult Rosu si Te iubesc mult Rose.- Gama V-Legend (pret 14 lei -16 lei / sticla) - eticheta este o coproprietate a Cramelor Recas si a unei companii din Cardiff - Marea Britanie. Conceptul a fost dezvoltat 100% de catre britanici pentru a asigura succesul in pietele din UK si SUA prin asocierea vinului romanesc cu legendele despre vampiri. Anual, peste 1.000.000 de sticle sunt exportate catre aceste tari. Aceste vinuri un raport pret-calitate corect, vinuri proaspete, vinificate in stilul modern australian, prezentate intr-un mod inovator si rafinat. In acesta gama puteti gasi vinurile : Riesling (sec) acest vin este cel mai exportat vin romanesc in anul 2008, Feteasca Regala (sec), Pinot Grigio (sec), Dry Muscat (demisec),Furmint (dulce), Merlot Rose (demisec), Cabernet Sauvignon (sec), Merlot (sec), Pinot Noir (sec).



- Gama "La Putere" (pret 39 lei ) - Acest brand a fost conceput ca un produs exclusivist, destinat unor persoane care cauta produse cu imagine. Au un raport pret-calitate exclusivist, vinuri cu peste 2 ani vechime, maturate in butoaie de stejar, vinificate din struguri de deosebita calitate, prezentate intr-un mod elegant si provocator. Aceasta gama in prezent cuprinde doar patru sortimente provenite din soiurile: Feteasca Neagra, acest vin este premiat cu medalia de aur la Concursul Mondial Bruxelles 2008, Feteasca Neagra/Merlot, Cabernet Sauvignon, Merlot si Pinot Noir. Sunt vinuri seci de o calitate foarte ridicata.- Gama ''Reserva Barique'' (pret 39 - 59lei / sticla ) - este varful vinurilor produse de Cramele Recas sunt vinuri unice, mai mult decat exclusiviste, destinate cunoscatorilor si colectionarilor. In aceasta gama puteti gasi vinuri din soiurile : Feteasca Regala, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot.



- Gama Sole (pret 24 lei - 44 lei) -Sole este un concept traditional european, care respecta standardele nescrise de eticheta ale unui vin foarte bun. Syrah este un vin produs in editie limitata, primul din acest soi al Cramelor Recas, cu o eticheta cu scopuri nobile: o parte din incasari urmand a fi donate copiilor cu probleme. Aceste vinuri au un raport pret-calitate exclusivist, vinuri cu peste 1-2 vechime, maturate in butoaie de stejar, vinificate din struguri de deosebita calitate, prezentate intr-un mod elegant si provocator. In aceasta gama sunt cuprinse soiurile Chardonnay(vin premiat cu medalia de aur la "Chardonnay du Monde" Paris 2008), Sauvignon Blanc, Syrah, Mustoasa.

- Cuvee Iberland (pret 100 lei ) - este vinul premium de la Cramele Recas (o combinatie 85% Merlot, 10% Cabernet si 5% Feteasca Neagra), este un vin care se adreseaza persoanelor exclusiviste avand o calitate foarte buna. Acest vin este un omagiu adus svabilor care au stramutat vatra asezarii Recas, si au identificat noi terenuri potrivite pentru cultivarea vitei de vie, Überland fiind unul din primele dealuri pe care svabii au facut plantatii noi in regiune. Dealul poarta si astazi aceasta denumire. Vinul este facut din struguri dintr-o singura plantatie, culesi manual, selectiv, si este maturat in butoaie de stejar timp de 12 luni. Acest vin a primit medalia de aur la Concursul Mondial de la Bruxelles in 2008.

- Miniaturi (preturi 5 lei - 13 lei )- Cramele Recas este primul producator din Romania care a imbuteliat in sticle de 0,25L sau 0,375L vinuri de calitate. Prin aceasta venim in intampinarea omului dinamic, care mananca in oras la pranz intr-un restaurant si nu intr-un fast food, si care doreste sa bea un pahar de vin bun, excluzand ideea de vinul casei. Aici puteti gasi vinuri din gamele V-Legend si La Putere din soiurile Riesling, Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra, Pinot Noir.


Vinuri imbuteliate straine

Premiervin comercializeaza prin magazinele sale toata gama de vinuri importate de Cramele Recas. Importurile provin din tari cu o veche traditie in producerea vinului (Italia, Franta, Spania, Portugalia) dar si din asa zisa "lume noua" a vinului ( Chile, Australia, Noua Zeelanda, Africa de Sud) care tind sa intreaca prin metode de vinificatie si calitate tarile care timp de decenii si chiar secole au detinut un "monopol" pe piata vinului mondial.

O sa fac o prezentare a producatorilor si a vinurilor importate de Cramele Recas, vinuri pe care le puteti gasi in toate magazinele Premiervin din Bucuresti.

- Portugalia - Alianca - Alianca a fost fondata acum 75 de ani, in 1927, de catre 11 asociati condusi de Domingos Silva si Angelo Neves, in Sangalhos - Portugalia, in regiunea Bairrada's. In ultimii ani, investitiile s-au concentrat in areale de productie si in vinificatie, impreuna cu construirea unei mederne pivnite si a unui parc cu butoaie de calitate pentru imbatranirea vinului. Aceasta strategie produce rezultate, dovada sunt multimea de premii si medalii primite atat in Portugalia cat si in lume. Vinurile pe care le puteti gasi in magazinele premier vin au preturi cuprinse intre 11 lei (Casal Mendes) si Quintas dos Quatro Ventos (69 lei), calitatea acestora este foarte buna iar pretul este asemanator cu cel pe care il puteti gasi in pietele europene adaosurile fiind modice.

-Spania - Bodegas Utielanas - Cooperativa Agricola Utiel a fost fondata in 24 Aprilie 1927, cu sediul in centrul istoric al Utiel, Spania. In prezent, cooperativa are 1700 de membri si detine peste 4000 ha cultivata de vita de vie si este in continua expansiune cu investitii in tehnologia de producere a vinului. Vinurile Bodegas Utielanas, se pot mandri cu multe premii si medalii castigate dea lungul vremii, atat in tara cat si in lume. Vinurile acestui producator, pe care le puteti gasi in magazinele Premiervin, au o calitate buna iar preturile sunt in concordanta cu caliatatea vinului aceste preturi plecand de la 11 lei/sticla.

- Franta - Chamarre - Chamarre detine o retea federativa in asociere cu cea mai mare cooperativa de producatori de vinuri din Franta, fiind cel mai mare producator din tara. Acest mod de lucru ii permite sa controleze tot procesul de productie al vinului pana la imbuteliere. Deja prezent in majoritatea tarilor, Chamarre raspunde nevoilor consumatorilor si propune vinuri franceze de calitate, bine adaptate consumului contemporan de vin la preturi atractive(aceste preturi pleaca de la 12 lei/sticla si pot ajunge pana la 34 lei/sticla ).

- Spania - Codorniu - Cordoniu este povestea unei familii spaniole de producatori de vin, datata din secolul al 16-lea. In 1872, Josep Raventos Fatjo - pionier al industriei vinului - produce prima lui sticla de vin, aplicand o metoda traditionala folosind varietati aromatice de struguri din zona Penedes - Spania. Cordoniu este un simbol al integritatii si inovatiei in lumea sampaniei si nu numai. Pretul acestor vinuri spumante sunt cuprinse intre 30 lei si 40 lei.




-Chile - Cono Sur - Cramele si podgoriile Cono Sur au fost infiintate in anul 1993, cu scopul clar specificat de a produce vinuri premium, expresive si inovative in spiritul zilelor noastre.Numele Cono Sur se refera la originea geografica a vinurilor din Chile - America De Sud.Cono Sur este aventura crearii vinurilor originale si distinctive, contemporane. Pasiunea, calitatea si inovatia sunt valorile care inspira Cono Sur. Sunt vinuri de o calitate exceptionala, raportul calitate pret fiind unul dintre cele mai bune de pe piata. Cel mai ieftin vin se afla in jurul a 11 lei/sticla.



- Africa de Sud - Distell - Distell creaza branduri de la bun inceput. Fiecare brand incepe ca o mica samanta, apoi este crescuta in timp cu pasiune catre perfectiune. Recolta este combinata cu pasiunea noastra, apoi o formam ca si brand care a devenit un simbol al competitiei, al relaxarii si sarbatoare. Astazi, Distell Group Limited este cel mai mare producator de vinuri din Africa de Sud. In Romania vinurile Distell au fost importate de catre Cramele Recas incepand cu anul 2007, raportul calitate - pret fiind unul foarte bun. Cel mai ieftin vin produs de Distell la noi pe piata se afla la un pret de 12 lei.

-Spania- Gonzalez Byass -Compania Gonzalez Byass a fost infiintata in anul 1835 in orasul Jerez - Andalucia - Spania, de catre Manuel Maria Gonzalez si Robert Blake Byass. De peste 170 de ani, compania Gonzalez Byass este implicata in dezvoltarea calitatii vinurilor sale. Calitatea si respectul pentru mediul inconjurator sunt aspecte critice in producearea vinurilor. Cel mai ieftin vin al acestui producator se afla in jurul pretului de 30 lei.




- Italia - Massi - Istoria Masi este istoria podgoriilor din jurul Veronei, in regiunea Venetiei - Itaia. Numele deriva de la "Vaio dei Masi", micuta vale cedata familei Boscaini la sfarsitul secolului al 18-lea, familie care detine aceste podgorii si in aceste zile. Compania s-a indreptat pas cu pas catre succes, totodata largindu-si domeniile cumparand alte planatii viticole din regiunea Venetiei. In ultimii ani, Masi a dezvoltat noi proiecte in Argentina si in regiunea Toscana in colaborare cu Serego Alighieri. Cel mai ieftin vin Massi se gaseste la un pret de 24 lei.


Alti producatori mondiali care sunt importati in Romania de catre Cramele Recas sunt : Planeta (Italia), Robert Mondavi (California, SUA), Hardy's (SUA).

2 comentarii:

  1. Scuze, am incercat sa postez un comentariu aici, dar se pare ca am facut-o la o postare mai veche

    RăspundețiȘtergere
  2. fratilor eu am baut vinuri de la recas si nu am decat cuvinte de lauda la adresa lor

    RăspundețiȘtergere